OAK: Επιβεβαιώνει την αποκάλυψη Μαμουλάκη για την αναστολή λειτουργίας του Φράγματος Αποσελέμη!

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις Χάρη Μαμουλάκη για την αναστολή λειτουργίας του Φράγματος Αποσελέμη και για τις ελλείψεις σε προσωπικό σε νευραλγικούς τομείς

Πλήρης επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, για την αναστολή λειτουργίας του Φράγματος Αποσελέμη, καθώς και για τις ελλείψεις σε προσωπικό στον Οργανισμό, προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση – απάντηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης – Ο.Α.Κ..

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ο.Α.Κ., το κλείσιμο θα γίνει για «την περαιτέρω ενίσχυση της οζόνωσης» ενώ για την υποστελέχωση, ο Ο.Α.Κ. αναφέρει απλώς ότι «δρομολογήθηκε ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, το οποίο πολύ σύντομα θα ενσωματωθεί και θα ενδυναμώσει νευραλγικούς τομείς του Οργανισμού.».

Μετά και από αυτή την επιβεβαίωση, ο Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Απαράδεκτη δεν είναι η αλήθεια αλλά η παραποίηση της. Καταρχάς, συναντήθηκα με τον τμηματάρχη της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού (Ε.Ε.Ν.) Αποσελέμη, ενώ επικοινώνησε μαζί μου και ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ, ο οποίος κατά την επίσκεψη μου στην εγκατάσταση επεξεργασίας νερού επιβεβαίωσε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας.

Και πάμε στην ταμπακέρα.

Πρώτη ερώτηση: Πότε άλλοτε ξαναέκλεισε η εγκατάσταση Ε.Ε.Ν. Αποσελέμη για προγραμματισμένη συντήρηση; Απάντηση: Από την έναρξη λειτουργίας της, ποτέ! Καθώς διέθετε πλήθος έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού που εκτελούσε εσωτερικά την ετήσια συντήρηση.

Δεύτερη ερώτηση: Πώς οδηγήθηκαν στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας; Απάντηση: Με πρόφαση την υποτιθέμενη προγραμματισμένη συντήρηση επιχειρούν να συγκαλύψουν το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, καθώς η έλλειψη της συντήρησης λόγω της έλλειψης έμπειρου προσωπικού, μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο να προκύψουν σοβαρά ζητήματα ποιότητας και ασφαλείας.

Τρίτη ερώτηση: Τα τελευταία χρόνια, επί θητείας της σημερινής διοίκησης του Ο.Α.Κ., πόσα στελέχη και προσωπικό από θέσεις αιχμής εξωθήθηκαν σε παραίτηση; Απάντηση: 13 στελέχη, ανάμεσα τους και όλοι οι υπεύθυνοι του φράγματος, ο υπεύθυνος Λειτουργίας, ο υπεύθυνος συντήρησης και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ο υπεύθυνος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και αυτοματισμών. Όλα τα στελέχη που αποχώρησαν είχαν πολυετή εμπειρία και είχαν λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση από την έναρξη λειτουργίας του έργου.

Τέταρτη ερώτηση: Πόσα νέα στελέχη και εργαζόμενοι έχουν αναπληρώσει τα κενά και πόσοι από αυτούς διαθέτουν έστω και 1 χρόνο εμπειρίας σε αντίστοιχο έργο; Απάντηση: Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 10 άτομα από τα οποία κάνεις δεν διαθέτει την στοιχειώδη εμπειρία. Είναι ενδεικτικό ότι και οι 3 επιτελικές θέσεις, των υπευθύνων Λειτουργίας, Συντήρησης και Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων και αυτοματισμών, δεν διαθέτουν καμία εμπειρία σε αντίστοιχο έργο. Δηλαδή, σήμερα, από τα 16 στελέχη της Ε.Ε.Ν. Αποσελεμη έχουν απομείνει μόνο 6 να διαθέτουν εμπειρία.

Αυτά ως μια πρώτη απάντηση στα ασύστολα ψεύδη και την παραποίηση της αλήθειας από τη Διοίκηση του Ο.Α.Κ.. Τα υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα για τους εξωτερικούς τεχνικούς συμβούλους που πληρώνουμε χωρίς να προσφέρουν τίποτα αφού δε διαθέτουν ούτε αυτοί εμπειρία, ή για τους υπεργολάβους ιδιώτες μέσω των οποίων εξακολουθεί να λειτουργεί η κρίσιμη δημόσια υποδομή, θα τα πούμε στη Βουλή. Με στοιχεία και ονοματεπώνυμα για να αποκαλυφθεί ποιοι πράγματι είναι επικίνδυνοι για τους Κρητικούς.».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Μαμουλάκης επισκέφτηκε την Παρασκευή 30/8 την εγκατάσταση επεξεργασίας νερού του φράγματος Αποσελέμη, είδε από κοντά τα δεδομένα επεξεργασίας, συνομίλησε με στελέχη και μέλη του προσωπικού της μονάδας και αποκάλυψε ότι έχει προγραμματιστεί η αναστολή λειτουργίας της μονάδας για το διάστημα 8 έως 11 Σεπτεμβρίου επειδή δεν υπάρχει πλέον έμπειρο προσωπικό για την ασφαλή συντήρηση της εγκατάστασης!

Παράλληλα, επανέφερε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για άμεση ενίσχυση του προσωπικού του Ο.Α.Κ., εναρμονιζόμενη με το οργανόγραμμα που ο Οργανισμός διαθέτει, έτσι ώστε να απεξαρτηθεί από ιδιώτες και να μπορέσει να πατήσει γερά στα πόδια. Μόνον έτσι θα μπορέσει να εκπληρώσει τον σημαντικό θεσμικό και περιβαλλοντικό ρόλο στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, στο κεντροβαρές και μεγαλύτερο υδάτινο φράγμα του νησιού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί